Avusturya merkezli Prinzhorn Grubuna ait Hamburger Recycling GmbH, atık yönetimi alanında faaliyet gösteren Kastaş Kağıt A.Ş’nin paylarının devralınması için Hisse Devir Sözleşmesi imzaladı.

1973 yılında kurulan ve atık yönetimi alanında faaliyet gösteren Kastaş Kağıt kendi alanında Türkiye’de önde gelen şirketler arasında bulunmaktadır. Avusturya merkezli Prinzhorn adı altında faaliyet gösteren Hamburger Recycling GmbH ise, her türlü atık kağıt, karton, mukavva, plastik, metal gibi malzemelerden yapılmış ambalaj atıkların toplama, ayırma ve sevk işlemleri konusunda Avrupa’nın 14 ülkesinde faaliyet göstermektedir.

Kastaş Kağıt A.Ş’nin hisselerinin Hamburger Recycling GmbH tarafından devralınması işlemi kapsamında, Arslan Hukuk Bürosu ve ekibi, devralan taraf Hamburger Recycling GmbH’in hukuk danışmanlığını üstlenmiştir. Arslan Hukuk Bürosu, bu çerçevede taraflar arasında imzalanan hisse devir sözleşmesinin hazırlanması ve müzakeresi başta olmak üzere tüm hukuki süreci başarıyla yönetmiştir.

Geçtiğimiz aylarda, Prinzhorn Holding’in diğer bir iştiraki olan Mosburger GmbH’ın, Şişecam Topluluğu bünyesinde yer alan Camiş Ambalaj San. A.Ş.’nin Oluklu Mukavva faaliyet kolunun devralınması işleminde Arslan Hukuk Bürosu, yine alıcı tarafın hukuk danışmanlığını başarıyla üstlenmiştir.

Öte yandan, Prinzhorn Holding’e ait Hamburger Containerboard GmbH ise, önümüzde aylarda, Kütahya’da 300 milyon Euro yatırım ile sıfırdan kağıt fabrikası kurmayı planlamaktadır. Verilen bilgilere göre fabrikanın 2020 yılında tamamlanması ve 500 kişiye istihdam sağlaması planlanmaktadır.

Arslan Hukuk Bürosu, geçtiğimiz günlerde başarıyla tamamlanan başka bir Birleşme ve Devralma işlemi kapsamında, dünya çapında faaliyet gösteren e-ticaret grubu Naspers’e ait “Markafoni” markasının Türkiye’de faaliyet gösteren Özdemir Üç Tekstil tarafından devralınması sürecinde alıcı tarafı başarıyla temsil etmiştir. Büromuz, aynı zamanda, son günlerde gerçekleşen Dedeman Madencilik A Grubu hissedarlarının B Grubu paylarını satın alması işlemi ile Denizbank tarafından yapılan finansman işlemlerine dair tüm hukuki süreçleri başarıyla yönetmiştir.