İtalya menşeli Sabaf S.p.A, Okida Elektronik San. Ve Tic. A.Ş.’ye (“Okida Elektronik”) ait payların %100’ünü devralınması için Hisse Devir Sözleşmesi imzalandı. Devralma işlemi kapsamında, Okida Elektronik’e ait payların %70’i, Sabaf S.p.A’nin Türkiye iştiraki olan Sabaf Beyaz Eşya Parçaları tarafından satın alındı. Payların kalan %30’luk kısmı ise doğrudan Sabaf S.p.A tarafından devralındı.

Satıcı taraf, Okida Elektronik beyaz eşya sektörü için elektronik modüller tasarlayıp üretmektedir. Firmanın başlıca ürünleri arasında, fırın saatleri, fırın, davlumbaz, ocak, elektrikli süpürge, buzdolabı ve derin dondurucu kontrol modülleri bulunmaktadır.

Alıcı taraf, İtalyan Sabaf S.p.A. firması ise, ev tipi gazlı pişirici cihaz komponentlerinin üretiminde faaliyet göstermektedir. Bu kapsamda, Sabaf S.p.A, gaz valfleri, ocak ve fırın yanıcıları ve beyaz eşya menteşe üretimi gerçekleştirmektedir.

Okida Elektronik’in Sabaf S.p.A. tarafından devralınması işlemi kapsamında, Arslan Hukuk Bürosu, Satıcı taraf, Okida Elektronik’in hukuk danışmanlığını başarıyla üstlenmiştir. Bu çerçevede, Arslan Hukuk Bürosu, taraflar arasında imzalanan hisse devir sözleşmesinin hazırlanması ve müzakeresi başta olmak üzere diğer tüm hukuki doküman ve memorandumların hazırlanmasında hukuki danışmanlık hizmetleri sunmuştur.

Büromuz, ayrıca, Yönetim Kurulu ve Genel Kurul toplantılarının düzenlenmesinde ve buna dair işlemlerin gerçekleştirilmesinde Okida Elektronik’e destek olmuştur. Ekibimiz, müvekkil firmanın hissedarları ve diğer tarafları ilgilendiren hususlar dahil, İhale sürecinin her aşamasında, Okida Elektronik’e hukuki danışmanlık sağlamış ve tüm süreci başarıyla yönetmiştir. Gerçekleştirilen işler kapsamında, Büromuz, hisse devir işlemi ile ilgili kamu kurumları nezdinde tüm onay ve bildirim işlemlerinin yürütülmesi hususunda da Okida Elektronik’e hukuki destek ve çözümler sunmuştur.

Son olarak, Arslan Hukuk Bürosu, Okida Elektronik’i Alıcı taraf ile gerçekleştirilen tüm toplantı ve müzakerelerde temsil etmiş ve bu kapsamda, ekibimiz, Okida Elektronik’in hukuki ihtiyaçlarına yönelik özelleştirilmiş çok çeşitli hukuki hizmetler sunmuştur.